Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски призова ООН да лиши Русия от правото ѝ на вето в Съвета за сигурност

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога настоя пред Организация на обединените нации за " заслужено наказване " против Русия, осъди изрично нахлуването на съветски войски в страната му и прикани за основаването на специфичен арбитражен съд, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7083
,,Срещу Украйна беше осъществено закононарушение и ние настояваме за заслужено наказание срещу Русия``, съобщи Зеленски във видеообръщение към Общото заседание на Организация на обединените нации. Тъй като не съумя да отиде в Ню Йорк, Зеленски получи изключително позволение от държавите-членки на Организация на обединените нации да  приказва пред събранието във видеоизявление.

В своята тирада, приключила с бурните аплодисменти на присъстващите в залата, Зеленски насочи гневна рецензия към Русия поради експанзията ѝ срещу Украйна.

Няма да допуснем този обект да надделее над нас, съобщи той и прикани за основаване на специфичен арбитражен съд, който да съди Русия " за незаконната ѝ агресия " против страната му.

Зеленски употребява думата " наказване " в речта си най-малко 15 пъти, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украинският президент прикани също за основаване на фонд за отплата на Украйна и съобщи, че Русия би трябвало да бъде лишена от правото на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано на форума американският президент Джо Байдън упрекна Русия, че " най-безсрамно е нарушила " правилата на Организация на обединените нации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР